Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Olis d’Oliva i Vins

El CFGM Olis d’Oliva i Vins té una durada de 2 cursos i proporciona els coneixements necessaris per a realitzar les operacions d’extracció, elaboració i envasament d’olis i vins, així com per a utilitzar maquinària i els equips corresponents i fer-ne un manteniment de primer nivell. Com també la capacitació per treballar en molins d’oli o cellers.

En acabar els estudis seràs capaç d’elaborar i envasar olis d’oliva, vins i altres begudes d’acord amb els plans de producció i qualitat, preparar i mantenir els equips i les instal·lacions garantint-ne el funcionament i promocionar i comercialitzar els productes elaborats.

Relació de Mòduls Formatius/Hores i Modalitat

Mòdul Formatiu

Hores

Modalitat

M1. Extracció d’olis d’oliva**

132h

a distància

M2. Elaboració de vins**

198h

a distància 

M3. Condicionament d’olis d’oliva **

99h

a distància

M4. Elaboració d’altres begudes i derivats**

132h

a distància

M5. Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments

66h

a distància

M6. Principis de manteniment electromecànic

66h

a distància

M7. Venda i comercialització de productes alimentaris

66h

a distància

M8. Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària 

66h

a distància

M9. Matèries primeres i productes en la indústria oleícola, vinícola i d’altres begudes**

165h

a distància

M10. Anàlisi sensorial**

99h

a distància

M11. Formació i Orientació Laboral (FOL)

66h

a distància

M12. Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE)

66h

a distància

M13. Anglès tècnic

99h

a distància

M14. Síntesi

297h

a distància

M15.Formació en Centres de Treball (FCT)

383h

presencial

Tutoria*

66h

a distància


*La UF de tutoria té una dedicació horària addicional al currículum i es distribueix en els dos cursos. 

**Aquests mòduls formatius poden tenir sessions presencials recomanades, però de caràcter voluntari.

Per què estudiar a Vedruna Artés?

Com hi puc accedir?

Poden accedir al Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Olis i Vins les persones que compleixen algun dels requisits següents:

Sortides professionals

Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic o tècnica d’Olis i Vins La superació d’aquests estudis permet accedir:

  • Cellerer, elaborador de vins, caves, sidra i altres begudes i derivats.
  • Mestre d’almàssera, extractora i refinat d’olis d’oliva.
  • Recepcionista de matèries primeres.
  • Operador de secció d’embotellat i/o envasament.
  • Auxiliar de laboratori en almàsseres i cellers.
  • Auxiliar de control de qualitat en almàsseres i cellers.
  • Comercial d’almàsseres i cellers.

Demana més informació

Notícies relacionades