Qui som

Vedruna Artés és un centre innovador que ofereix els estudis reglats d’Educació Infantil, Primària, Secundària i el Cicle Formatiu de Grau Mitjà Olis d’Oliva i Vins. També ofereix la possibilitat de titulació de Batxillerat Dual. Amb més de 200 alumnes, Vedruna Artés és l’únic centre de la Catalunya Central que ofereix aquest cicle.

Formem part de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, una xarxa de trenta-sis escoles d’arreu del nostre país, molt diverses però cohesionades totes per una història i per un projecte educatiu compartits.

santa_cecilia_novembre_fortuny-4450
escola
historia-1
historia-2

Història

La primera comunitat va arribar al poble d’Artés el 15 d’octubre de 1868 i ho va fer a petició d’un grup de famílies que demanaven que una germana amb titulació cobrís una plaça de mestra per poder millorar l’educació de les seves filles. Setze anys més tard, obrien l’escola amb prop de dues-centes alumnes i l’ajuda de donacions de l’església i famílies particulars. L’escola Nostra Senyora del Carme d’Artés va significar un avenç en l’escolarització i la promoció de la dona al poble així com una manera de fer i un estil educatiu que encara perdura i ens caracteritza.

La comunitat va anar donant suport a les necessitats de cada moment, com l’ampliació de l’escola, la fusió amb l’escola del Patronat de Sant Josep, l’inici de l’impartiment de l’ESO o la incorporació a la Fundació d’escoles Vedruna de Barcelona. La comunitat va marxar, després de 140 anys de servei, el treball de l’equip docent actual es fonamenta en mantenir l’esperit que elles ens van deixar i té la responsabilitat de saber-lo transmetre a generacions futures.

Les nostres instal·lacions

Vedruna Artés

És un centre renovat, amb dependències espaioses que incorporen l’última tecnologia. Estan dotades de tot allò necessari per garantir la formació dels alumnes per al segle XXI. Oberta a la participació activa de les famílies, al servei a la comunitat, a la convivència i a la inclusió.

Celler Cooperatiu d’Artés

Un celler amb més de 100 anys d’història que ha aconseguit una personalitat i un estil propis en el cultiu del raïm i l’elaboració del vi. En les seves instal·lacions s’hi desenvolupen les activitats pràctiques d’elaboració i tast de vins i altres begudes, així com les pròpies de laboratori.

On som

Artés és una vila i municipi de Catalunya situat a la comarca del Bages a l’extrem oriental del pla de Bages, dins la zona natural de la vall de la Gavarresa

24
15
ORP0920

La població d’Artés la formen 5.585 habitants. Actualment la vila d’Artés és un municipi industrial i de serveis en un entorn de paisatge vinícola, essent conegut per la seva producció de vins i caves. Artés és l’únic municipi bagenc que gaudeix de dues denominacions d’origen: la D.O. Pla de Bages i la D.O. cava , i també és la població de la comarca amb més cellers vinícoles dins el seu nucli urbà.

El paper del Celler cooperatiu d’Artés ha estat clau en la conservació de la varietat de raïm Picapoll, que a dia d’avui dóna identitat i distinció a la D.O. Pla de Bages. Els anys 1960 van ser l’època de major esplendor de la cooperativa, amb 1.034 socis i una entrada anual d’uns 5 milions de quilos de raïm.

Actualment, el Celler Cooperatiu segueix elaborant vins i caves de qualitat.Tenim una gran història vitivinícola.

Una de les principals vies de comunicació és la C-25 (Eix Transversal), i compta amb una connexió amb Artés en direcció Girona i dues en direcció Lleida. L’autopista Terrassa-Manresa / Eix del Llobregat (C-16) es troba a escassos quilòmetres de la població.

Logo

Més de 190 anys d’història amb presència a tot el país. La Fundació Vedruna Catalunya Educació aplega les 34 escoles Vedruna de Catalunya i 2 escoles més adherides al projecte educatiu.

Vedruna de Catalunya fa una proposta educativa que s’adreça, en funció de cada escola, a aquestes etapes: