map-marker
C/ Carme, 16 - 08271 Artés
smartphone
938 305 212 - esvicc@vedruna.cat

L’ESVICC i la DO Pla de Bages concedeixen cinc beques d’estudis relacionats amb la vinya i el vi

Els alumnes becats tenen petits projectes vitícoles al Bages.

El passat mes de juliol, l’acte de graduació de la primera promoció d’alumnes de l’Escola de Viticultura de la Catalunya Central (ESVICC) va ser l’escenari de la presentació d’una nova col·laboració amb la DO Pla de Bages amb l’oferiment de beques d’estudis que reconeixen projectes vitivinícoles emergents a les nostres terres. 

Un cop tancada la convocatòria i valorades les propostes, han optat a aquests fons cinc persones que porten tres projectes vitivínicoles situats a Sant Salvador de GuardiolaFonollosa i Artés, i menen vinyes de mandópicapollpanserasumoll i macabeu en aproximadament 2,5 hectàrees de terreny. Tots ells han exposat la seva voluntat d’aprendre aspectes com la vinificació, l’elaboració de vins o l’anàlisi sensorial com a recursos que els ajudaran a millorar en les seves terres. Les beques finançaran el 50% de fins a set cursos amb la voluntat d’anar ampliant i millorant la cultura vitivinícola del Pla de Bages. 

Les formacions que actualment ofereix l’ESVICC en matèria de vinya i vi son el Cicle Formatiu de Grau Mitjà en elaboració d’oli d’oliva i vins, i com a novetat d’aquest curs 2023-24 el Cicle Formatiu de Grau Superior en Vitivinicultura. També hi ha la possibilitat de cursar cadascun dels mòduls formatius per separat: vinificacions, viticultura, estabilització, criança i envasament, anàlisi enològica, tast i cultura vitivinícola, comercialització i logística, legislació, gestió de la qualitat i gestió ambiental, processos bioquímics.

Èxit de participació en els cursos monogràfics dedicats a la vinya i el vi

Aquest passat dissabte va tenir lloc el monogràfic dedicat a l’entrada del raïm al celler i fermentació. La sessió matinal impartida per l’enòleg i vocal tècnic de la DO Pla de Bages Miquel Palau es va fer al celler Abadal. La trentena de participants van ser bàsicament persones del Bages i de les comarques centrals. 

La proposta de cursos monogràfics va néixer de l’interès creixent de persones no professionals cap al cultiu de la vinya a la Catalunya Central. El cicle pretén aproximar els coneixements més bàsics de la vinya en cinc matinals de dissabte distribuïdes al llarg de l’any (poda d’hivern, poda en verd, malalties de la vinya, control de maduració, entrada a celler i elaboració). 

Amb l’èxit d’interessats en aquesta primera edició es planteja continuar ofertant-lo el curs vinent. Les inscripcions a les diferents càpsules formatives estan disponibles a les pàgines web de l’ESVICC i de la DO Pla de Bages.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website